Charité – praksa

Če si želiš opravljati prakso v Berlinu, v bolnišnici Charité – University Medicine Berlin, je pred teboj odlična priložnost, da spoznaš drugačen način dela in se veliko naučiš.

Prof. dr. Andrej Trampuž namreč ponuja opravljanje prakse za študente (po moznosti višjih letnikov). Prakso se lahko opravlja kadarkoli med letom in je lahko pretežno klinična s poudarkom na kirurških okužbah, je pa tudi nekaj mest v raziskovalnem laboratoriju, kjer se ukvarjajo z biofilmi in okužbami medicinskih vsadkov. Trajanje prakse je lahko od enega meseca dalje. V času prakse zagotavljajo mentorstvo in nadzor za klinično oz. raziskovalno delo, da študent od prakse odnese čim vec znanja in veščin.

Charité na žalost ne ponuja več izmenjave študentov prek programa ERASMUS+, je pa možno opravljati prakso v lastni organizaciji.

Zainteresirani študentje kontaktirajte prof. Trampuža na andrej.trampuz@charite.de.

 

Prakso na Charite je opravljala tudi Katerina Yermak, absolventka:

“Letos spomladi sem v sklopu učnega načrta 6. letnika opravljala dvomesečno prakso iz predmeta Kirurgija na oddelku za Mišično-skeletno kirurgijo na kliniki Charite-Virchow v Berlinu. Od prakse sem veliko odnesla, saj so me kolegi aktivno vključili v klinični vsakdan. Prisotna sem bila na jutranjih sestankih, dnevnih vizitah, v ambulanti ter sem asistirala pri operacijskih posegih. Delovno okolje je bilo spodbudno, sproščeno. Vedno so bili pripravljeni razlagati in odgovarjati na vprašanja. Znanje nemščine ni bil pogoj, vendar si je delo s pacienti brez znanja jezika težko predstavljati, čeprav vsi zdravniki govorijo tudi angleško. Obisk kliničnega centra Charite priporočam motiviranim študentom, ki jim delo do poznih popoldanskih ur ne predstavlja ovire.”